Maximale keuzevrijheid, flexibiliteit en gastvrijheid

De samenwerking tussen Hutten en PinkRoccade Healthcare gaat al enige tijd terug. In een intensieve samenwerking zijn inmiddels diverse slimme en praktische oplossingen gerealiseerd met CuliCart Hospitality. Zo biedt CuliCart Hospitality ondersteuning aan twee unieke voedingsconcepten van Hutten in het Prinses Máxima Centrum en Ziekenhuis Bernhoven.

Ziekenhuis Bernhoven

In ziekenhuis Bernhoven kunnen de patiënten al sinds de nieuwbouw in 2013 gebruikmaken van een uniek eten- en drinkenconcept waarbij keuzevrijheid en flexibiliteit onderscheidend zijn. De traditionele eetmomenten, waarbij de patiënt op gezette tijden zijn maaltijd kan nuttigen, zijn doorbroken. De patiënt kiest zelf wat, waar, hoe laat en met wie hij of zij wil eten. Alles draait dus om het individu.
Uiteraard is het van belang dat de voeding naadloos aansluit op de behoefte en specifieke wensen van de patiënten en dusdanig dat de behandeling cq het genezingsproces positief wordt beïnvloed.

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Extra bijzonder is de doelgroep kinderen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. In samenwerking met het Prinses Máxima Centrum heeft Hutten een voor de Nederlandse gezondheidszorg uniek voedingsconcept ontwikkeld. Dit concept, waarbij het kind en het gezin centraal staan, wordt ondersteund door de kanjers Peer en Poffer. De figuren van Peer en Poffer spreken tot de verbeelding van de kinderen en helpen hen, hun ouders en de rest van het gezin bij het kiezen van eten en drinken, het bereiden ervan en verleiden de kinderen te eten. Goed en genoeg eten is immers erg belangrijk voor het herstel en het welzijn. In de open à la carte keuken van het Prinses Máxima Centrum worden de aantrekkelijke maaltijden en gerechten vers bereid voor de ogen van de gasten en daarna à la minute op de verschillende afdelingen aangeboden aan de kinderen en hun ouders en begeleiders. De kinderen krijgen van het Prinses Máxima Centrum een tablet of een dergelijke toepassing uitgereikt waarop zij kunnen zien wat voor lekkers er per maaltijdmoment aangereikt gaat worden. Ook kunnen zij hier aangeven waar zij willen eten en desgewenst ook een bestelling in het restaurant doorgeven.

De uitgangspunten van het voedingsconcept zijn:

  • Verleiden doet eten;
  • Het gezin is het vertrekpunt;
  • Zes keer per dag direct keuzemoment;
  • Aantrekkelijk maken van eten & drinken;
  • Lekker en gevarieerd;
  • Aangeven via het patiëntenportaal waar men wil eten;
  • Roomservice van gerechten uit het restaurant met patiëntenportaal;
  • Ondersteuning van de medewerkers met het medewerkersportaal.

Voor beide ziekenhuizen geldt dat via het patiëntenportaal de volgende functionaliteiten zijn ontsloten:

  • Inzage in maaltijdenmomenten en bijbehorend aanbod;
  • Inzage in samenstelling van het aanbod, denk aan allergenen, voedingswaarde, etc.;
  • Maken van een keuze voor de eetlocatie;
  • Maken van een keuze voor de à la carte maaltijd;
  • Aanvragen van gastenmaaltijden voor de ouders c.q. het gezin.