Maak meer mogelijk
met onze modules

Graag stellen we de modules van Culicart en hun mogelijkheden in vogelvlucht aan u voor. Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder met voeding als medicijn.
de flexibele, veilige en logische basis

Backoffice

De module Backoffice is de absolute basis van Culicart in uw organisatie. Hiermee richt u uw assortiment/processen en de structuur van uw organisatie flexibel in. De veiligheid is maximaal op basis van NEN-normen en de AVG. Het is relatief makkelijk en logisch te bedienen.

Gebruiker backoffice
Medewerkerportaal
Culicart in je broekzak of schort!

Medewerkers­portaal

Medewerkers kunnen met een mobiele applicatie de gewenste gegevens rondom eten en drinken op de werkvloer opvragen en wijzigen. Ideaal voor informatievoorziening en -verwerking aan de bron. Met de module Medewerkersportaal heb je Culicart in je broekzak of schort!

minder waste, accurate inzage

HL7 ADT

De HL7 ADT koppeling maakt standaard alle patiëntbewegingen accuraat inzichtelijk. Dé tijdbesparende brug tussen zorg en facilitair, zowel flexibel als standaard in te richten.

Hl7
Hl7 Evd
verantwoordelijkheid op één punt

HL7 EVD

De HL7 EVD koppeling is de standaardkoppeling voor voedingsgerelateerde gegevens met alle grote EPD-systemen (HiX, Epic, Nexus en SAP). Inzetbaar voor de terugkoppeling van de voedingsvoortgang en ook handig: het EPD/ECD bevatten dezelfde informatie. Waarborgen van risico-preventie door het voorkomen van verkeerde voeding of het niet nuchter zijn voor OK.

verantwoordelijkheid op één punt

Integratie ECD

Een integratie met het ECD maakt de traditionele voedingsadministratie overbodig en voorkomt vele dubbele handelingen om te voldoen aan de wettelijke kaders. Daarnaast biedt deze integratie ook een centrale borging voor alle aanvullende dieetvoorschriften en werkinstructies op de afdeling. Zeer belangrijk voor wisselende en flexmedewerkers op de afdeling.

Hl7 Evd
Maaltijd Momenten
opmerkzaam bij ondervoeding

Meerdere Maaltijd­momenten

Deze module is ontwikkeld in het kader van aandacht voor ondervoeding en daarmee inzet van meer maaltijdmomenten voor patiënten.

altijd inzicht in de voedingsstatus

Inname­registratie

Met deze module stelt u een voedingsdoel vast met uw patiënt. Alles wat de patiënt bestelt, wordt vastgelegd dus ook wat de voedingsassistent brengt. Na de maaltijd registreert de medewerker wat er aan voeding terug wordt genomen. Kortom, altijd inzichtelijk wat de voedingsstatus van de patiënt is.

Innameregistratie
Patientenportaal
maximale gastvrijheid

Patiënten­portaal

Met het Patiëntenportaal kan de patiënt zelf een maaltijd bestellen. De patiënt kiest niet alleen wat hij/zij wil eten maar ook hoe laat en waar precies. De patiënt ontvangt altijd een persoonlijk aanbod. Dus bij een allergie of dieet is dit aangepast in het persoonlijk aanbod. Kortom, maximaal gastvrij!

maximale gastvrijheid

Cliëntenportaal

Met het Cliëntenportaal kan de cliënt zelf een maaltijd bestellen. De cliënt kiest niet alleen wat hij/zij wil eten maar ook hoe laat en waar precies. De cliënt ontvangt altijd een persoonlijk aanbod. Dus bij een allergie of dieet is dit aangepast in het persoonlijk aanbod. Kortom, maximaal gastvrij!

Patientenportaal
Dashboard
altijd de juiste beslisinformatie

Culicart Dashboard

Wilt u snel beschikken over de juiste informatie om zo goede beslissingen te nemen? Culicart Dashboard ondersteunt u hierin door in enkele muisklikken de belangrijkste informatie rondom uw maaltijdvoorziening te analyseren en te visualiseren.

Culicart à la carte

Aanvullend op onze drie kant-en-klare kernoplossingen, bieden wij u een à la carte keuze uit een aantal aanvullende modules en oplossingen. Deze kunt u separaat aanschaffen en laten implementeren. Bewezen aanvullingen op onze drie kernoplossingen. Graag stellen wij u deze kort voor.

Aanvullende modules

Culicart biedt een configureerbare koppeling met diverse financiële systemen voor de geleverde maaltijden per cliënt. Vanuit de module Managementinformatie ontvangt u alle informatie voor het verrekenen van maaltijden. Aan het eind van de maand genereert u op basis van de afgenomen maaltijden en ingerichte betaalcodes vanuit de module Managementinformatie een bestand voor de financiële administratie. Dit bestand kunnen zij inlezen in de financiële applicatie en direct de facturatie starten en alle factuurregels versturen. Een grote ontzorging van uw financiële administratie die niet langer handmatig financiële gegevens uit Culicart hoeft over te kloppen. U stuurt voortaan beter door de heldere managementinformatie vanuit de Culicart factuurregels voor het financiële pakket.

Met IIN/PS koppelt u moeiteloos de artikelgegevens om over de juiste informatie te beschikken van allergenen- en dieetvoedingswaarden evenals voor de ingrediëntenregistraties.

Met de Culicart bestelmodule krijgt u alle bestellingen inzichtelijk. Voor al uw leveranciers en op basis van diverse methoden. Culicart verstuurt uw orders automatisch zonder deze over te zetten in een webshop. Ook bestelt u eenvoudig berekende aantallen, niet intuïtief maar op basis van statistiek. Dit levert aantoonbaar besparingen op, zowel in waste als tijd- en kostenbesparing. Kortom, uw bestelproces van A tot Z duurzaam geborgd.

Bestelt uw afdeling artikelen bij een centrale keuken buiten de menucyclus? Denk aan koffie, thee, soep, melk en meer die u bijvoorbeeld dagelijks uitserveert via de broodserveer- of drankenwagen. Specifiek het bestellen van die artikelen verloopt probleemloos via de module uitgifte registratie. De afdelingsmedewerker logt hiervoor op in het Medewerkersportaal en bestelt vanuit een vaste lijst met producten.

BYOD staat voor Bring-Your-Own-Device. Hiermee speelt Culicart in op de toenemende behoefte van patiënten/cliënten om via hun eigen device Culicart te bedienen en te benutten, zoals een smartphone of tablet. Eenvoudig, laagdrempelig en 100% veilig.

Pasgeboren baby’s zijn een kwetsbare groep patiënten binnen uw ziekenhuis. De verstrekking van flesvoeding, pap en overige producten dient dan ook uiterst zorgvuldig plaats te vinden en is daarmee ook een kritisch proces. Daarom biedt Culicart ook voor de allerkleinsten in het ziekenhuis een oplossing. Met deze module ondersteunt u op veilige wijze het gehele proces van aanvragen, bereiden en distribueren van zuigelingenvoeding, van groot belang voor de allerkleinsten.

Zorg en behandelingen worden steeds meer op de specifieke cliënt/patiënt of aandoening afgestemd. Deze trend zien we ook terug in de verstrekking van (speciale) voeding. Denk aan specifieke maaltijden voor cliënten/patiënten met een bepaald ziektebeeld, waarbij de keuken specifieke hoeveelheden voeding en/of bereidingen voorbereidt. Dit kunnen ook specifieke dieetproducten zoals dieetpreparaten en sondevoeding zijn. Momenteel worden deze vaak als extra verstrekking in Culicart Hospitality toegepast. Echter, deze methode voorziet vaak niet in de gehele vraag en past niet helemaal in het proces. Met de module Dieetmaaltijden lost u dit hiaat in één keer op.

Extra dienstverlening

SLA staat voor Service Level Agreement. Naast technische SLA’s biedt Culicart u ook functionele SLA’s. Op basis van deze laatste variant geven de kundige medewerkers van Customer Support u snel antwoord op kleine vragen en kijken we oplossingsgericht mee met eventuele bugs. U kiest zowel uit een Zilver of Goud SLA; het grootste verschil tussen beide varianten is voornamelijk de support die u krijgt in (doorloop)tijd uitgedrukt en binnen de gestelde afspraken. Voor welke SLA-variant u ook kiest: uw vraag krijgt binnen kantoortijden altijd prioriteit. De keuze voor een SLA is dus een vertrouwde zekerheid op momenten die ertoe doen.

Deze dienst geeft u, los van projecten, op afroep recht op een jaarlijkse check up. Een gesprek met uw eigen consultant met als kernvraag: werkt Culicart nog zoals we dat met elkaar voor ogen hebben? Benut u alle mogelijkheden eigenlijk wel van Culicart? En ook: hoe kunt u Culicart nog efficiënter inzetten? Kortom, een gegarandeerd aantal consultancy-uren tegen gereduceerd tarief waarmee we vanuit een overkoepelende blik met elkaar de horloges gelijkzetten richting toekomst.

De technische SLA van Culicart geeft u 24/7 toegang tot specifiek de collega’s van Culicart die verantwoordelijk zijn voor hosting. Vooral een onmisbare technische dienst voor de cure en care waarbinnen een ongestoorde maaltijdverstrekking ook buiten kantoortijden cruciaal is.

Culicart werkt zowel on premise als in de cloud. Deze keuze is aan u. Voor een toenemend aantal klanten verzorgen wij het technisch beheer in relatie tot Culicart in de cloud. Alle techniek rondom Culicart, zoals (beveiligings)updates nemen onze specialisten op afstand van u over. Door deze maximale ontzorging heeft u nergens meer omkijken naar en focust u 100% op uw eigen kernwerkzaamheden in de cure of care. Uiteraard is al uw patiënten- en cliëntendata in onze cloud maximaal beveiligd conform de meest actuele techniek en wettelijke voorschriften.

Overweegt u een nieuw project in relatie tot uw voedingslogistiek? Betrek de ervaren consultants van Culicart hier dan gerust al in de meest prille fase bij. We noemen dit project consultancy: samen met u kunnen we optrekken in uw project op basis van praktijkgerichte advisering. Wat is uw doel? Wat wilt u bereiken? Wat moet u daarvoor in uw eigen organisatie procesmatig aanpassen en hoe kan Culicart hierin flexibel meebewegen? We denken én doen graag met u mee op basis van heldere afspraken.

Uw zorginstelling gebruikt uiteraard meerdere IT-oplossingen. Culicart laat zich daarmee moeiteloos integreren. Zoals met het ECD en EVD evenals de HL7-koppeling. Maar denk ook aan koppelingen met leveranciers voor het doorsturen van orders met Culicart en (groot)leveranciers die artikelbeheer uitvoeren. En uiteraard ook met uw financiële pakket zodat u alle uit Culicart gegenereerde data moeiteloos voorziet van de juiste financiële parameters. Werkt u met een voor Culicart nog onbekende oplossing? Ook dan organiseren wij snel de intelligente integratie.

Blijf altijd up-to-date

Schrijf je in voor de Culicart nieuwsbrief en ontvang productupdates, -releases en handige tips over onze softwarepakketten.