Ziekenhuizen

Culicart: de volledige oplossing op het gebied van voedingsmanagement in ziekenhuizen.

Nieuw_MWP

Culicart voor ziekenhuizen

Steeds meer ziekenhuizen organiseren de complete voedingslogistiek met onze integrale softwareoplossing Culicart. Dit maken wij met ons team van specialisten al ruim 30 jaar met veel passie en bevlogenheid mogelijk. Met Culicart staan wij voor:

Geïntegreerd met elk EPD
Verlaagde werkdruk
Optimale voedselveiligheid
Minder voedselverspilling
Eigen regie patiënt
Beheerst voedingsproces

Vraag een demo aan!

Benieuwd wat Culicart kan beteken voor jouw organisatie? Vraag dan een demo aan! Samen zullen wij kijken naar de mogelijkheden. Ons voedingsmanagementsysteem kan volledig worden ingericht afgestemd op het voedingsconcept van jouw organisatie. Zo is het dus altijd afgestemd op de situatie en wensen!

Lees wat onze klanten vinden van Culicart

Thema's voor ziekenhuizen

Naast de ondersteuning van het voedingslogistieke proces gedurende een opname vinden wij het ook van belang om actief te zijn in de pre- en postfase van de behandeling. Tenslotte is de ligduur in ziekenhuizen beperkt en kan de bijdrage van de juiste voeding een groot verschil maken in de behandeling of herstelfase. Samen met klanten ontwikkelen we een oplossing die het mogelijk maakt om voedingsadviezen, -doelen en -inname te monitoren in de pre- en postfase. Hierdoor kan een zorgorganisatie meer sturen op de juiste condities voor een behandeling en focussen op preventie en de bijdrage van een patient zelf als het gaat om eten en drinken. Tevens is dit een algemeen onderwerp waar patiënt zelf regie op heeft en uitstekend mee aan de slag kan tijdens een behandeling.

Waarom ondersteuning van pre- en post begeleiding?

 • Ondersteuning planbare zorg
 • Signalering ondervoeding voor- en na opname
 • Bijdrage behandeling door begeleiding pre- en post opname
  • Voedingsdoel gericht op behandeling
  • Inzicht in voedingsinname / -dagboek
 • Betere gegevensverzameling diëtiek
 • Bijdrage voorlichting & preventie (toepassing dagelijks gebruik)

Ook in de keuken biedt Culicart gebruiksgemak en flexibiliteit door digitalisering. In afgelopen jaren zijn er vele mooie innovaties geweest in de manier waarop een maaltijd besteld kan worden. Geen papieren menukaart met vakjes om aan te kruisen of lijstjes met bestellingen meer maar een digitale oplossing die ook de tijd tussen bestelling en consumptie verkort. Ook voor de koks in de keuken bieden we deze mogelijkheden waardoor we zoveel mogelijk realtime en digitaal kunnen werken, vergelijkbaar met oplossingen in de horeca. Dus weg met alle papieren lijsten wat enorme kostenbesparingen en efficiëntie veroorzaakt en focus op de productieprocessen en planning. Dit maakt het werken met Culicart in de keuken ook aantrekkelijk voor nieuwe de generatie koks. Naast het digitaliseren van planning en kookopdrachten is het hierdoor ook veel makkelijker om te koken met de ondersteuning van recepturen en bereidingsinstructie gericht op kwaliteit en de inzet van minder ervaren personeel. De digitale keuken helpt ook met grip op afwijkingen en bijzonderheden voor patiënten in je productieproces.

Zo min mogelijk verspilling, dat streven we allemaal na. Toch is dit nog niet zo makkelijk, zeker niet met verse bereiding in combinatie met inkoop- en convenience voedingsconcepten. Dit is dit toch sterk afhankelijk van prognoseberekeningen en bedbezetting en dus per definitie nooit 100% perfect. Om toch te kunnen voldoen aan de wensen van de patiënt zonder beperkte keuze of nee verkopen heeft Culicart een voorraadmodule die helpt met de bewaking van je (afdelings-)voorraad en daarmee de verspilling beperkt. Hierdoor is de actuele voorraad altijd inzichtelijk ook tijdens het maken van de keuzes waardoor er meer gestuurd kan worden op de beschikbare gerechten of gerechten waarvan de THT-datum nadert. Op deze manier ontstaat er minder verspilling vanuit de afdeling/roomservice.

Het is tegenwoordig bijna niet weg te denken dat je ergens digitaal kunt inzien welk aanbod er beschikbaar is en net zoals thuis snel een maaltijd kunt bestellen. Zeker voor de nieuwe generatie patiënten is dit bijna een noodzaak waardoor je niet alleen ondersteunt in gastvrijheid maar ook veel flexibiliteit krijgt in het beschikbaar stellen van meerdere maaltijdmomenten en/of een specifiek aanbod op een speciale doelgroep. Door deze digitalisering bied je eenvoudig meer informatie aan de patiënt als het gaat om voedingswaarde en allergenen waardoor de patiënt ook een betere keuze kan maken gekoppeld aan een behandeling of voedingsdoel en indien mogelijk ook direct kiest voor het gewenste tijdstip en locatie om een maaltijd te ontvangen. Doordat patienten vooraf hun keuzes maken of hierdoor al voorbereid zijn kunnen roomservice medewerkers juist de aandacht geven aan de patiënt in plaats van een keuzeproces.  

Portaal voor patiënten:

 • Inzien van persoonlijk aanbod
 • Het bestellen van maaltijden
 • Keuze voor tijdstip en locatie
 • Allergeneninformatie op gerechtniveau
 • Bestellen van bezoekers-maaltijden
 • Feedback/tevredenheidsscore
 • Commerciële producten
 • Inzage in uw voedingsdoelen en voedingsinname

Ook geschikt voor:

 • Extramurale verstrekkingen
 • Elektronisch betalen
 • Ondersteuning van BYOD

Het is al lang niet meer van deze tijd dat een voedingsadministratie nodig is voor de verwerking van de juiste patiëntgegevens en dieetvoorschriften. We geloven in registratie aan de bron en een centrale vastlegging van alle patiënt- en opnamegegevens in het EPD. Door gebruik te maken van bestaande en slimme koppelingen en/of API’s zijn gegevens vanuit het EPD realtime beschikbaar in Culicart zonder administratieve ondersteuning of handmatige invoer. Door gebruik te maken van uitgebreide koppelingen biedt Culicart standaard integratiemogelijkheden met alle bestaande EPD’s van ChipSoft, Nexus, SAP, EPIC etc. Al onze klanten maken hier veelvuldig gebruik van ongeacht gebruik en inrichting van het EPD.

Naast gegevens uitwisseling van EPD naar Culicart is het ook mogelijk om voedingsdagboeken en innameregistratie gegevens terug te sturen naar het EPD ter ondersteuning of vervanging van de reguliere voeding- en vochtlijsten. Het is zelfs mogelijk om Culicart functionaliteiten of de applicatie volledig in te framen in het EPD waardoor gebruikers heel eenvoudig met één druk op de knop informatie uit Culicart kunnen inzien of openen zonder hiervoor te hoeven in te loggen in apart systemen.

Kennismaken met Culicart?

Ben je benieuwd hoe Culicart aansluit op het voedingsconcept van jouw organisatie? Zou je graag meer willen weten over hoe de software eruit ziet en hoe het ingezet kan worden om jouw voedingsproces te ondersteunen? Neem dan contact op met Sieneke Lemstra via 06 4339 2712 of via sieneke.lemstra@pinkroccade.nl of

Blijf altijd up-to-date

Schrijf je in voor de Culicart nieuwsbrief en ontvang productupdates, -releases en handige tips over onze softwarepakketten.