Digitalisering voedingslogistiek krijgt gezonde push

Isala Meppel Nieuwbouw 1280x300 Acf Cropped 1

Isala werkt op basis van een bestaande samenwerkingsovereenkomst al jaren intensief samen met partner Huuskes. Huuskes is op haar beurt een langdurige samenwerkingspartner van Culicart. Recent in juni is deze samenwerking uitgebreid met de inzet van Culicart voor het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel.

Het voedingsmanagementsysteem Culicart is al bijna 30 jaar de bewezen oplossing voor voedingslogistiek. Het doel is de patiënt eigen regie te geven in de keuzes van de warme maaltijd en broodmaaltijden. Dit voedingsproces wordt zoveel mogelijk gedigitaliseerd.

Nieuw proces = nieuwe voordelen

Dit nieuwe proces levert al direct bij de start een schat aan voordelen op. Door de praktische koppeling met Chipsoft HiX Elektronisch Verpleeg Dossier zijn de gegevens van de patiënt altijd up-to-date, denk bijvoorbeeld aan het dieet. Dit is een belangrijke pilaar onder de verdere verhoging van de patiëntveiligheid. De patiënt heeft hierbij inzage in de volledige productinformatie van alle voedingsmiddelen, waar uit gekozen kan worden.

Voor de medewerker ondersteunt Culicart door het voorraadbeheer inzichtelijk te maken. De winst? Weg met de waste. Een belangrijk beleidsitem van Isala. Ook een voordeel is de digitale ondersteuning van zowel de afdelingskeukens als het distributieproces.

Proefdraaien begin 2022

Het is de intentie om voor nieuwbouw, locatie Meppel van Isala in februari 2022 proef te draaien met een volledig ingericht Culicart, zodat deze bij opening van de locatie op 21 maart operationeel is.