Ziekenhuisgroep Twente digitaliseert hun menukaart op het patiëntenportaal

ZGT

In november 2021 zijn we samen met Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Beagleboxx een project gestart om patiënten te voorzien van een lekker en gezond aanbod op de digitale menukaart.

Begin dit jaar is er proefgedraaid met het patiëntenportaal. De feedback die we hebben mogen ontvangen uit die proefperiode is dat patiënten het als positief ervaren om digitaal het aanbod van de maaltijden in te kunnen zien en zelf te bestellen. Zowel patiënten als medewerkers vinden het portaal overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Het doel van dit project is om patiënten zelf meer regie te bieden. Dit doen we door de patiënten via de button ‘Maaltijd’ op het Culicart patiëntenportaal een persoonsgebonden menukaart, voorzien van afbeeldingen en productspecificaties, in te laten zien en zelf te laten bestellen. Daar waar nodig krijgen patiënten naast het ontbijt, lunch en diner extra tussendoortjes aangeboden. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt extra eiwitten tot zich moet nemen om herstel te bevorderen of op gewicht moet komen.

Wanneer het niet lukt om zelf te bestellen, zijn de zorgassistenten er om de maaltijdkeuze vast te leggen via het Medewerkersportaal (tablet) van Culicart. Kortom een waardevolle aanvulling voor patiënten voeding binnen ZGT.